Penawar Gastrik Terbaik!!!
menggunakan kaedah semulajadi tanpa ubat hospital!
Ya benar, kami ada jawapannya

Badan kita memerlukan nisbah keadaan asid : alkali yang seimbang iaitu pada nisbah 4 : 1 ( 4 bahagian alkali dan 1 bahagian asid ) atau 80% alkali dan 20% asid. Makanan yang kita makan boleh terdiri dari asid atau alkali, dan makanan ini apabila di akhir proses penghazaman akan meninggalkan hampas ataupun yang dinamakan (end product). Hampas ini boleh terdiri dari alkali atau asid bergantung pada kandungan mineral yang terdapat dalam makanan.

Apabila badan kita melalui proses metabolisma, makanan tadi akan dibakar untuk mendapatkan tenaga dan sebahagiannya akan disimpan menjadi asid lemak dan asid lemak tadi disimpan di beberapa tempat biasanya dibahagian bawah kulit, peha, tisu dan organ. Apabila pengumpulan asid lemak ini berlebihan maka keadaan ini akan menggangu pH darah kita dan keadaan ini dinamakan acidosis. Asidosis kemudiannya menggangu perjalanan sistem kelejar dan fungsi organ. Keadaan ini sekiranya berlarutan akan mengundang kepada pelbagai jenis penyakit.

Asidosis akan menyebabkan pelbagai penyakit seperti arthritis, darah tinggi, sakit kulit, dan penuaan. Ini boleh diatasi dengan pengambilan makanan yang beralkali iaitu dengan nisbah alkali – asid 4:1 dan pengambilan air yang banyak.

Pentingannya keseimbangan pH
Organ dalaman manusia amat sensitif terhadap perubahan pH. Seperti contoh, plasma darah dan bendalir yang menyelubungi sel mempunyai pH 7.2 ke 7.45. Penurunan pH darah ke 6.9 akan menyebabkan koma atau berkemungkinan maut. Oleh itu, badan manusia telah dikurniakan dengan beberapa mekanisma untuk menyeimbangkan tahap pH dalam badan. Mekanisma tersebut dikenali sebagai “buffers”. Sistem buffers berupaya untuk mengikat ion-ion atau melepaskannya daripada bendalir apabila kepekatan bendalir itu meningkat atau mengurang, dengan ini badan kita akan berupaya untuk mengekalkan tahap pH yang optimum.

Penemuan Hebat!

Dr. Otto Warberg, Kaiser Institute Berlin, menerima penganugerahan Nobel Prizes dalam kajian beliau dalam penemuan punca kanser. Dalam kajian beliau punca kanser adalah sel yang kehilangan elektron akibat diserang oleh radikal bebas iaitu oksigen yang tidak stabil dan kandungan asid yang terlalu banyak di dalam badan.

Kajian beliau telah diteruskan oleh pakar saintis di seluruh dunia dan walaupun sehingga ke hari ini punca kanser masih belum diketahui tetapi kajian yang sahih dan telah didokumenkan adalah tiada gejala penyakit yang timbul apabila kawasan sel kita dalam keadaan beralkali. Ini bukan suatu yang ajaib kerana orang yang sihat badan mereka adalah dalam keadaan beralkali.

Tahukah Anda? Apabila terlalu banyak asid lapisan pelindung akan mula terhakis, pesakit akan mula mendapat Gastritis.
Sudah beribu yang mendapat faedah melalui Rawatan Alternatif ini...
11 kelebihan dan faedah untuk anda!
 • Hilangkan terus penyakit gastrik dalam 30-60 hari.
 • Mengelakkan sakit ulu hati (heartburn) 2 jam dari sekarang.
 • Menghilangkan rasa pening, loya dan muntah.
 • Menghindarkan kembung perut, angin dan sendawa.
 • Menghilangkan Migrain, sakit kepala berpunca dari angin dalam badan.
 • Mengurangkan risiko kanser, serangan jantung dan pelbagai penyakit berpunca dari lebihan asid dalam badan.
 • Menghilangkan rasa sakit dada terbakar di dada.
 • Mendapat tidur yang lebih lena tanpa kesesakan di perut dan dada.
 • Meningkatkan sistem penghadaman dan pertahanan badan.
 • Minda yang lebih fokus badan kurang letih dan rasa lebih sihat.
 • Jimat duit dari ubat-ubatan hospital.

Testimoni pengguna Alkalising Green Plus (AGP)
Memperkenalkan...
ALKALISING GREEN PLUS
Penawar Gastrik Terbaik!!!
Minuman Kesihatan Anda - 100% Bahan Semulajadi dengan Pensijilan Organik Untuk Merawat Seterusnya Melenyapkan Gastrik Dari Hidup Anda !

Dapatkan Alkalising Green Plus (AGP)
 • Ianya tiada gula.
 • Sangat tinggi dengan fiber.
 • Rasanya segar dan tidak muak.
 • Ia tiada bahan pengawet.
 • Ia punyai bahan super Anti-oxidant.
 • Ia mengandungi Prebiotic dan Probiotic.
 • Ia juga nengandungi CoQ10 yang mudah larut dalam air
1 kotak mengandungi 20 pakej (10 gram)
Alkalising Green Plus
image3_1
image2
Ia keluaran bumiputera Islam (FA Herbs) yang sudah lebih 20 tahun beroperasi dan berpengalaman dalam bidang kesihatan dan kecantikan berasaskan herba dan alam semulajadi.

Mereka bukan saja diberi amanah untuk mengeluarkan beberapa produk bagi syarikat ternama Amway dan Cosway, tetapi juga dianugerahkan sijil SIRIM, Jakim, ISO, UKAS dan pelbagai lagi anugerah kerana mereka hanya menggunakan bahan bermutu dengan piawaian tinggi dan selamat diambil.
Ramuan Alkalising Green Plus (AGP)
terdiri daripada bahan semulajadi yang kaya dengan Fiber, Calcium, Magnesium & macam-macam lagi!
Alkalising-Green-Plus-ingredients
No Sugar and Preservatives : High in fiber, Calcium and Magnesium : Pleasant tasting : Super antioxidant : Natural flavoring : Prebiotics and Probiotics : Water soluble CoQ10 : With Alkalising minerals : Organic certified superfood : Contains 15 sources of greens : Conveniently & hygienically packed 
Nikmatilah kebaikan "Cancer Fighting Green Juice"
Alkalising Green Plus Cancer Fighting Juice
Mudah dibawa kemana-mana - Senang disediakan - Cepat dan Ringkas
Dapatkan Alkalising Green Plus sekarang dengan harga  MYR 150
  
Soalan Lazim & Testimoni

Bagaimana Alkalising Green Plus (AGP) dapat membantu pesakit Gastrik?
 • AGP bersifat alkali menentang punca pesakit gastrik iaitu asid.
 • AGP bukan ubat tetapi makanan tambahan maka ia tidak menutup kesakitan tetapi menutup dinding usus yang terluka/terhakis akibat asid yang melampau di dalam usus.
 • AGP membantu sistem penghadaman mengunakan alkali.Mengikut kajian, sistem badan manusia memerlukan alkali untuk menghadam makanan. Jika alkali kurang dalam badan makan usus terpaksa mengeluarkan asid yang pekat untuk menghadamkan makan di dalam usus.

Testimoni pengguna Alkalising Green Plus (AGP)
image3_1
image2
Copyright 2014 - Essens Health - All Rights Reserved